Inred med sporttema

Vem har inte drömt om ett coolt rum inrett med sporttema! Tänk dig ett ungdomsrum med väggarna målade i favoritlagets färger. För vissa lag blir det t. ex. svart och vitt, klassiska färger som funkar till det mesta. Måla väggarna och inred sedan med t. ex. svart soffa, det blir läckert. Vill man vara lite mer tydlig med vilket lag det faktiskt gäller, kan man sätta upp posters på sina idoler på någon vägg. Inte för många posters, då blir det lite för gyttrigt. Häng upp en flagga på en annan vägg om ditt lag kommer från ett annat land. Tydligare kan det inte bli.

Ett annat tips är att inreda en gillestuga eller liknande utrymme, enligt samma idé. Då kanske det mer är med tanke på någon vuxen som gillar ett visst lag, går på matcherna etc. I gillestugan har man självklart en stor platt-TV på väggen där man enkelt kan följa sitt lag i goda vänners lag medan man äter en god bit och dricker något gott. Till exempel kan man här anordna trevliga sportkvällar med familj och vänner när fotbolls VM 2022 går av stapeln.

Ett tredje, lite mera maxat tips är att bygga sig en helt egen pub hemma. Har du utrymmet till en gillestuga, varför inte förvandla rummet till en pub där du kan få den där gemytliga känslan man önskar. Här kan du bjuda in släkt och vänner och titta på storbildsskärmen på väggen, dricka en öl eller ett glas vin, kanske spela på tipset eller vad man nu gör i samband med en match. Det viktiga är att ha ett mysigt utrymme där man kan få vara social, men ändå hemma. Kanske har du valt att inreda som på en äkta engelsk pub, med gamla foton och andra samlarprylar som förknippas med laget. Andra kanske tycker om träpanel och klär in rummet med det. Oavsett vad och hur, skapar du en känsla som uppmuntrar social samvaro.