Inred avskalat i kök och sovrum

Det är något väldigt spännande och fräscht med att göra om i sitt hem, oavsett om det är köket eller sovrummet som ska förändras. Ut åker det gamla och vardagliga, medan nya och intressanta färger och möbler får ta plats.

Att inreda är något som de allra flesta tycker är väldigt roligt, men för att vara säker på att man kommer vara nöjd med förändringen bör man ha lite is i magen. I detta fall kan det handla om att fundera en gång extra innan man målar köksluckorna lila eller att tänka sig för om den massiva träramen till sängen kommer göra sovrummet rättvisa. Tack vare alla oändliga möjligheter till shopping, t.ex internet, kan man i lugn och ro kika igenom mängder av utbud för att sedan beställa hem de saker man önskar.

Både i kök och sovrum är det viktigt att ge sig själv utrymme. Dessa rum är grunden till ro i ett hem och får mer än gärna vara i ordning. I köket vill de allra flesta ha många arbetsytor och därför är det bra att inte tänka alldeles för smått eller ta in möbler som gör det svårt att röra sig på ytan. Till exempel ska din bänkskiva vara en yta där du lagar mat och inte där du lägger papper och andra saker som du inte vet var du ska ha. I sovrummet gäller det istället att försöka skapa en harmoni utan för mycket prylar som distraherar eller skapar stress när det är tid att varva ner och komma till ro. I bägge dessa rum kan då smart förvaring vara till stor användning, så att du snabbt kan få undan dina saker

Den stilrena och avskalade inredningsstilen håller fortfarande ett hårt grepp om de svenska hemmen och det kan finnas en mycket bra anledning till detta. Ju färre saker som stör synfältet, ju mer yta man har att röra sig på och ju ljusare rummen är, desto bättre trivs man också. Att inreda avskalat behöver absolut inte betyda noll tecken på liv i huset. Man kan med fördel välja dekorationer som går i samma färgtema eller t.ex. en stor vas istället för 4 små ljushållare. På det sättet behåller man värmen och personligheten i rummen samtidigt som man får ett mer lättstädat hem. En win-win situation helt enkelt!