Drömmar om drömhemmet

De allra flesta lever drömmen om drömhemmet i allra högsta grad oavsett vilken ålderskategori man tillhör. Antingen söker och finner man tidigt ett idealt hem som man lyckligt lever ut alla sina dagar i, eller så finner man och återfinner drömhemmet om och om igen. Drömmen hämtar visuell näring i saker och ting som man tycker om och färgas av intryck från omgivningen i form av design, färg och form.

Hur man sedan hämtar inspiration är väldigt individuellt. En del människor har klart för sig redan från början och är närvarande i processen när det sker. Andra förälskar sig i drömmen om drömmen och skapar moodboards och inspirationskollage. På så sätt växer drömmen och samlar på sig olika mönster och perspektiv. Att fantisera om drömhemmet blir på så sätt en del av själva nöjet.

Vissa använder sig dessutom av nymodigheter online för att rent konkret rita och inreda drömhuset. En del Tv-spels fantaster passar på att leva ut sina inredningsdrömmar i The Sims. Här kan man till exempel visualisera drömmen till max. Det är inte bara möjligt att välja exteriör och antal kvadratmeter utan också interiörmässig standard och inredning. Spelaren har full kontroll och kan bygga drömhuset från början till slut. Man avgör själv om man vill bygga och inreda i överdådig slottsstil eller blommig bondromantik.

För drömmare som trots allt vill leva i verkligheten kan en tripp till Ikea stilla den mest omedelbara inspirationstörsten. Drömhemmet kan också redan existera och vänta där ute i framtiden. Då kan det vara nog så inspirerande att kika på diverse mäklarobjekt online. Om man istället uppskattar mer handfast inspiration kan inredningstidningar vara ett alternativ. Det fantastiska med drömmar och drömmandet är att halva nöjet är att hänge sig åt fantasin. Det är upp till var och en om man väljer att göra verklighet av drömmarna.